null

Beginnen met een goede huidverzorgingsroutine

Een gezonde huid zorgt vaak voor een goed gevoel. Dit is één van de redenen dat een huidverzorgingsroutine belangrijk is. Ondanks de eindeloze producten die beschikbaar zijn, hoeft dit niet lastig te zijn. In dit artikel worden de bouwstenen van een goede routine besproken. 

1. Reinigen

Het dagelijks wassen met zeep kan de huid irriteren. Het is dus belangrijk om een product te kiezen dat aansluit bij jouw specifieke huidtype.  • Zoek naar een product dat aansluit bij de normale pH waarde van de huid zodat het product niet de natuurlijke huidbarrières verstoort.
  • Beperk het reinigen van de huid tot maximaal twee maal daags. De Cetaphil Milde Huidreiniger is een goed product voor het dagelijks reinigen van de gevoelige huid. Het hydrateert de huid tijdens het reinigen. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een trekkerig gevoel achteraf.
Dealing_with_5_Common_Causes_of_Dry_Skin-2
2.Hydrateren

Als je een droge huid hebt, is het belangrijk om ook na het reinigen de huid te hydrateren. Door gebruik te maken van de Cetaphil Hydraterende Crème zal de huid zacht en soepel worden gehouden zodat de huid prettig aanvoelt. Het biedt intense hydratatie gedurende 48 uur en herstelt de huidbarrière volledig in 1 week.


Tip: vergeet tijdens het hydrateren van je gezicht ook je hals niet in te smeren. Ook die heeft hydratatie nodig!

3. De huid rond de ogen

Negeer nooit de huid rondom de ogen. Deze huid is dunner dan de rest van het gezicht. Door dit gebied goed te hydrateren geeft dit een boost aan de huidgezondheid.

Dealing_with_5_Common_Causes_of_Dry_Skin-3