null

Sheaboter

Sheaboter hydrateert en helpt tegen het verouderen van jouw huid.

MEER INFORMATIE OVER SHEABOTER

Onze ingrediënten zijn zorgvuldig geselecteerd om jouw unieke huidbehoeften effectief te ondersteunen. Kom meer te weten over de wetenschap achter Sheaboter en hoe het je kan helpen je huid te verzorgen.

null

WAT IS SHEABOTER?

Sheaboter heeft uitgebreide gunstige eigenschappen voor de huid en huidverzorging en wordt gevonden in het zaadvet van sheabomen. Sheaboter wordt al eeuwenlang gebruikt als cosmetisch ingrediënt. De hoge concentratie vitaminen en vetzuren die het bevat zorgt voor een fantastisch product voor de huid door het glad te maken, te verzachten en te conditioneren.


Sheabomen komen voor in tropische klimaten in Oost- en West-Afrika. De zaden van sheabomen bevatten olieachtige pitten waarvan de sheaboter wordt gemaakt. Nadat de pitten zijn verwijderd, worden ze vermalen tot een poeder en gekookt in water. De boter komt naar boven en wordt dan een vaste stof die ideaal is voor uitwendig gebruik in cosmetische producten.

null

WAT DOET SHEABOTER VOOR DE HUID?

De chemische samenstelling van sheaboter maakt het zo gunstig voor de huid. Wat zit er precies in?


  • Oliën zoals linolzuur, palmitinezuur, stearinezuur en oliezuur zorgen ervoor dat het huidoppervlak minder vet wordt. 
  • Antioxiderende vitaminen en vitamine A, E en F, die er allemaal voor zorgen dat de huid er gezonder uitziet.
  • Triglyceriden - die te vinden zijn in het vette gedeelte van de sheanoot - voeden en verzorgen de huid.
  • Cetylesters - te vinden in het wasachtige deel van sheanootboter - verzorgen de huid en houden vocht vast.

VOORDELEN VAN SHEABOTER VOOR DE HUID

Sheaboter wordt meestal gebruikt vanwege de hydraterende effecten. Deze voordelen zijn gekoppeld aan het vetzuurgehalte van shea, waaronder linolzuur, oliezuur, stearinezuur en palmitinezuur. Hierdoor is het een uitstekend ingrediënt om de droge huid te verzachten.

Door shea plaatselijk aan te brengen, worden de oliën in je huid opgenomen. De oliën werken door de huid te "herbevetten", snel vocht aan te maken en lipiden te herstellen. Shea creëert een barrière tussen je huid en de buitenomgeving, sluit vocht in en vermindert droogheid en een schilferige huid. Een product als Cetaphil PRO Itch Control Hydraterende Melk met Shea Butter hydrateert de huid dagelijks en verbeteren de teint en textuur van de huid.

De hoge gehaltes linolzuur en oliezuur houden elkaar in evenwicht, wat betekent dat ze gemakkelijk door je huid worden opgenomen en het risico verminderen dat je huid er vet uitziet na het aanbrengen.

De triterpenen in sheaboter (van nature voorkomende chemische verbindingen) helpen fijne lijntjes te vervagen en zorgen voor een vollere, gladdere huid.

null