null

Panthenol

Panthenol versterkt de vochtbarrière van je huid zodat deze vocht beter kan vasthouden.

MEER INFORMATIE OVER PANTHENOL

Onze ingrediënten zijn zorgvuldig geselecteerd om jouw unieke huidbehoeften effectief te ondersteunen. Lees meer over de wetenschap achter Panthenol en hoe het je kan helpen je huid te verzorgen.

null

WAT IS PANTHENOL?

Panthenol is een voorloper van pantotheenzuur (of vitamine B5), een belangrijk ingrediënt in veel huidverzorgingscosmetica in de afgelopen jaren.


Panthenol is een humectant, wat betekent dat het water vasthoudt en bindt, en deze eigenschappen betekenen dat het ideaal is om water in de huid te houden. Het werkt ook als een verzachtend middel, wat betekent dat het de huid kan hydrateren en kalmeren, maar ook helpen beschermen tegen omgevingsfactoren.

null

WAT DOET PANTHENOL VOOR DE HUID?

De moleculaire structuur en chemische eigenschappen van panthenol zorgen ervoor dat het verjongend werkt en goed is voor een aantal verschillende huidproblemen.

VOORDELEN VAN PANTHENOL

Dit betekent dat panthenol ideaal is voor huidtypes die te maken hebben met bijzonder stressvolle omgevingsfactoren, zoals een hard klimaat, airconditioning of centrale verwarming. Het vermogen van panthenol om transepidermaal verlies tegen te gaan, maakt het perfect voor het omgaan met de stress die dit soort factoren veroorzaken. Cetaphil's panthenol bevattende producten zoals Cetaphil's Optimal Hydration Revitaliserende dag- en nachtcrème zijn ideaal om transepidermaal verlies of stressvolle externe omgevingen tegen te gaan.

De verzachtende eigenschappen van panthenol helpen de huidbarrière gezond te houden. Je huidbarrière bestaat uit natuurlijke oliën en lipiden die je huid beschermen tegen vochtverlies, allergenen en bacteriën.

null