null

Ceramiden

Ceramiden verbeteren de natuurlijke huidbarrière en bevorderen de hydratatie van de huid.

MEER INFORMATIE OVER CERAMIDEN

Onze ingrediënten zijn zorgvuldig geselecteerd om jouw unieke huidbehoeften effectief te ondersteunen. Lees meer over de wetenschap achter ceramiden en hoe ze je kunnen helpen je huid te verzorgen.

null

WAT ZIJN CERAMIDEN?

Ceramiden zijn essentiële lipiden die van nature voorkomen in de buitenste laag van de huid. Ze vormen ~50% van de buitenste huidlaag en vormen een cruciaal onderdeel van de huidbarrière tegen de buitenwereld.

null

WAT DOEN CERAMIDEN VOOR DE HUID?

Ceramiden werken samen met vetzuren en cholesterol om de huid te voorzien van een natuurlijke beschermende barrière tegen negatieve milieu-invloeden, zoals irriterende en vervuilende stoffen. Hierdoor blijft de ouder wordende huid er langer stralend uitzien. Ceramiden helpen bij het creëren van een lipidenbarrière die huiddoorlaatbaarheid voorkomt en voorkomt dat de huid vocht verliest. Door vochtverlies te voorkomen, helpen ceramiden droogheid te voorkomen en de huid soepel te houden. Als de huid te weinig ceramiden bevat, kan dit leiden tot droogheid en irritatie, wat bijdraagt aan een gevoelige huid.

VOORDELEN VAN CERAMIDEN

Bescherming tegen externe stressfactoren is essentieel om de huid gezond te houden. Om dit te bereiken moet de huidintegriteit behouden blijven. Ceramiden houden de huidcellen in de buitenste laag van de huid (de opperhuid) binnen een extra intercellulaire matrix en zorgen er zo voor dat de huidbarrière strak en veilig is. Dit betekent dat ceramiden helpen om de huid weerbaar te maken tegen externe factoren.

Transepidermaal waterverlies treedt op wanneer water verdampt uit de buitenste laag van de huid (de opperhuid). Dit type verlies kan optreden na beschadiging van de huid en veroorzaakt vochtverlies. Als vocht verloren gaat, kan de huid uitgedroogd en geïrriteerd raken. Omdat ceramiden samenwerken met andere vetzuren en cholesterol om een structuur in de huid te vormen, kunnen ze dit transepidermaal vochtverlies voorkomen en zo uitdroging voorkomen en de huid helpen haar natuurlijke vocht vast te houden

De huidbarrière is een complexe structuur die helpt de integriteit van het lichaam te behouden en het te beschermen tegen externe factoren zoals microben en vervuilende stoffen. Ceramiden zijn een belangrijk onderdeel van deze huidbarrière omdat ze een belangrijk onderdeel vormen van de lamellaire vellen in de bovenste laag van de huid. Deze lamellaire vellen vormen de lipidenbarrière die hydratatie en flexibiliteit van de hoornlaag in stand houdt.

Ceramiden zijn een cruciaal ingrediënt om de huid te helpen een jeugdige uitstraling te behouden - ze verbeteren de functie van de huidbarrière, zorgen ervoor dat de huid langer vocht vasthoudt en helpen structurele vervormingen die fijne lijntjes en rimpels veroorzaken voorkomen. Het natuurlijke ceramideniveau van de huid kan dalen door het verouderingsproces en negatieve milieu-invloeden. Daarom kan het gebruik van een product dat ceramiden bevat helpen om de barrièrefunctie en hydratatie van de huid te verbeteren.

null