De ideale huidverzorging in 2 stappen

Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel verzorgingsproducten, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maskers, toners, moisturizers, oliën, serums en ga maar door. De volgorde is ook een raadsel, maar eigenlijk hoeft het helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Reinigen en hydrateren zijn de belangrijkste elementen van je routine. Deze stappen kan je dan ook gemakkelijk voltooien met twee producten. Houd het lekker simpel! Je wilt je huid ook niet verdrinken in producten. Hierdoor kan je namelijk je poriën verstoppen. Je huid kan je bijvoorbeeld reinigen met de Cetaphil Milde Huidreiniger en vervolgens voeden met de Hydraterende Crème.

 

Stap 1: Reinigen

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en heeft als functie ons lichaam te beschermen tegen schadelijke factoren van buitenaf. Het is dan ook essentieel om de huid te reinigen als onderdeel van jouw huidverzorgingsroutine.

Het is belangrijk je gezicht één à twee keer per dag te reinigen, bij voorkeur ’s ochtends en ‘s avonds. Door je huid te reinigen, worden dode huidcellen, make-up resten en vervuiling die je tijdens de dag oploopt verwijdert zodat je huid weer schoon en gezond aanvoelt. Maak hierbij het best gebruik van milde producten om je huid te reinigen. Agressieve reinigingsproducten (bijvoorbeeld producten met parfum) kunnen je huidbarrière beschadigen waardoor schadelijke factoren van buitenaf de huid gemakkelijker kunnen binnendringen. In de formule van Cetaphil Milde Huidreiniger zitten maar 8 uitgekiende bestanddelen. Helemaal zeepvrij en geen andere onnodige, agressieve toevoegingen. Je maakt je huid dus netjes schoon zonder dat die uitdroogt, geïrriteerd voelt of erger nog: beschadigd wordt bij de dagelijkse wasbeurt.

 

Stap 2: Hydrateren

Gedurende de dag worden we blootgesteld aan allerlei factoren die de huid kunnen uitdrogen, denk aan wind, droge lucht of koude lucht. Het is dus heel belangrijk om de vochtbalans van de huid aan te vullen en op pijl te houden zodat jouw huid gezond en gehydrateerd blijft.

Breng daarom regelmatig een hydraterende crème aan. Gebruik bijvoorbeeld twee keer per dag het onverslaanbare duo Cetaphil Milde Huidreiniger en Hydraterende Crème. Het verzorgen en voeden van je huid met een hydraterende crème helpt om de huidbarrière te versterken. Hydrateren wil gewoon zeggen: de vochthuishouding van je huid op peil houden, zodat je huid niet uitdroogt - en dus eerder beschadigd en uit balans raakt. Wil je meer weten over hoe je je huid het beste kan beschermen? Lees dan onze blog over de huidbarrière.

Het beste kun je de crème aanbrengen als je huid nog vochtig is, bijvoorbeeld na het douchen. De huidporiën staan nog open waardoor de crème beter wordt opgenomen door de huid. Bovendien zal een goed gehydrateerde huid niet alleen soepeler en gezonder aanvoelen, het zorgt er ook voor dat je huid langer jong blijft!

 

De manier van aanbrengen

Het goed aanbrengen van je huidverzorging is heel belangrijk. Pas bijvoorbeeld op met het inwrijven van je huidverzorging. Te hard wrijven kan er namelijk voor zorgen dat de gevoelige huid gaat irriteren. Rond de ogen is de huid ook nog eens erg dun en wrijven kan daardoor sneller rimpels veroorzaken. Zachtjes deppend je huidverzorging aanbrengen is stukken fijner voor je huid.

 

Je huid verdient je aandacht

Geef je huid de tijd om je verzorgingsproduct te laten absorberen voordat je verder gaat met je routine. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je je verzorging er weer af haalt zodra je make-up aanbrengt. Daarnaast zorg je ervoor dat je make-up beter blijft zitten. De Cetaphil Hydraterende Crème trekt snel in en laat geen vette laag achter op de huid. Perfect om te gebruiken als verzorging en make-up primer in één! Neem daarnaast ook de tijd om de rest van je huid mee te nemen. Vaak vergeten we in alle haast de nek en decolleté, maar ook daar heeft je huid verzorging nodig.