null

Glycerine

Glycerine is een van de meest voorkomende ingrediënten in cosmetische producten en is een krachtig vochtinbrengend middel. Deze natuurlijke verbinding kan synthetisch worden geproduceerd en heeft geen geur of kleur.

MEER INFORMATIE OVER GLYCERINE

Onze ingrediënten zijn zorgvuldig geselecteerd om jouw unieke huidbehoeften effectief te ondersteunen. Leer meer over de wetenschap achter glycerine en hoe het je kan helpen je huid te verzorgen.

null

WAT IS GLYCERINE

Glycerine maakt van nature deel uit van de Natural Moisturizing Factor van de huid, een groep moleculen die in de huid aanwezig is om extreme uitdroging te voorkomen. Binnen de NMF werkt het als een hydraterend middel - een vochtvasthoudend middel dat water naar de buitenste laag van de huid trekt, vanuit diepere lagen en vanuit de lucht.


Op het gebied van hydraterende eigenschappen is glycerine zeer effectief, zelfs in vergelijking met andere hydraterende middelen. Wanneer glycerine in huidverzorgingsproducten wordt gebruikt om het hydraterende effect te vergroten, wordt het vaak gecombineerd met occlusieve stoffen. Deze stoffen helpen het vocht vast te houden in de buitenste laag van de huid nadat glycerine het heeft opgenomen - en zorgen er zo voor dat de huid langer gehydrateerd blijft.

null

WAT DOET GLYCERINE VOOR DE HUID?

Glycerine is veel vertegenwoordigd in huidverzorgingsproducten omdat het veel functies vervult, voornamelijk het hydrateren en hydrateren van de huid, het verbeteren van de huidbarrière en het bevorderen van de algemene gezondheid van de huid.

VOORDELEN VAN GLYCERINE

Glycerine trekt in de buitenste laag van de huid, bekend als de hoornlaag. In deze cruciale huidlaag werkt glycerine als een hydraterend middel, dat vocht uit de omgeving en diepere huidlagen aantrekt. Dit kan helpen om droogheid te verlichten en de natuurlijke vochtvasthoudende factor van de huid aan te vullen. Op deze manier wordt het natuurlijke vocht van de huid aangevuld en vastgehouden.


Glycerine heeft ook verzachtende eigenschappen, wat betekent dat het helpt bij het verzachten van de huid. Dit is vooral nuttig voor gezamenlijke hydratatie en het verzachten van ruwe of droge plekken op de huid, waardoor het goed is voor de droge huid.


Je kunt profiteren van de hydraterende en vochtinbrengende eigenschappen van glycerine door de Cetaphil vochtinbrengende lotion, die je huid langdurige hydratatie geeft door onmiddellijke absorptie, waardoor je huid glad en zijdezacht wordt en beschermd tegen uitdroging.

Onze huidbarrière bevindt zich in de hoornlaag, de buitenste laag van de huid waar glycerine in diffundeert. Deze barrière is bedoeld om overmatig vochtverlies tegen te gaan en te voorkomen dat schadelijke stoffen het lichaam binnendringen. Op deze manier vormt het een belangrijk onderdeel van de vochtbarrière.

Glycerine kan worden gebruikt om een droge, ruwe, schilferige of jeukende huid te voorkomen en te verzachten.

null