Kenmerken van de trekkerige huid

Een trekkerige huid is 1 van de 5 tekenen van een gevoelige huidHet gevoel dat je huid strak, uitgerekt en gespannen is, is een gevoel dat mensen met een gevoelige huid maar al te goed kennen. Een trekkerig gevoel is een teken dat je huid te weinig vocht en hydratatie heeft en kan erg oncomfortabel aanvoelen als het niet wordt behandeld.

Als je regelmatig last hebt van een trekkerig gevoel is het belangrijk om de vochtbalans van je huid te herstellen. Dit kun je doen door de huid barrière te versterken en er daarmee voor te zorgen dat je huid minder vocht verliest.

 

Waarom is Cetaphil de oplossing?

Reiniger

Stap 1: Reinigen

Veel mensen die een trekkend gevoel van de huid ervaren zijn in de veronderstelling dat reinigen de huid alleen maar droger en trekkeriger aan zal laten voelen. Dit is niet het geval mits je een milde reiniger kiest. Agressieve reinigers zijn soms net iets te effectief met reinigen en kunnen daarmee de huid strippen van meer dan alleen het vuil. Zo verstoren ze de natuurlijke vetlaag van de huid. Met een milde reiniger zoals de Cetaphil milde huidreiniger reinig je de huid zonder deze uit te drogen. De reiniger is zelfs zo mild dat je hem niet eens hoeft af te spoelen.

Stap 2: Hydrateren

Na het reinigen is het erg belangrijk om je huid direct goed te hydrateren. Zeker als je van jezelf al snel last hebt van een droge, trekkende huid. Kies een product die de huid hydrateert en verzacht zonder dat het de poriën verstopt. Cetaphil hydraterende crème is zo’n product. Het biedt intense hydratatie gedurende 24 uur en is geschikt voor je gezicht en lichaam.

Hydraterende Creme

Waar te koop

Bekijk ook de andere tekenen van een gevoelige huid