Verzwakte huidbarrière

Jouw huidbarrière

Een verzwakte huidbarrière is 1 van de 5 tekenen van een gevoelige huidJe huidbarrière is bedoelt om te fungeren als beschermingsmechanisme voor je huid. Het beschermt je huid tegen externe factoren, irriterende stoffen en bacteriën en het zorgt ervoor dat je huid niet te veel vocht verliest.

Bij mensen met een gevoelige huid is de huidbarrière vaak dunner of beschadigd, waardoor irriterende stoffen kunnen binnendringen en vocht gemakkelijker verloren gaat. Dit is wellicht niet te zien, maar je voelt het wel. Als je last hebt van een onaangenaam gevoel, zoals een prikkend of brandend gevoel bij het gebruik van producten die niet ontworpen zijn voor de gevoelige huid, is de kans groot dat je een beschadigde of kwetsbare huidbarrière hebt.

 

Waarom is Cetaphil de oplossing?

Reiniger

Stap 1: Reinigen

Omdat je huid al gevoelig is, is het belangrijk om te reinigen met een product met een milde samenstelling. Kies voor een reiniger die niet uitdroogt en geen trekkerig gevoel achterlaat. De Cetaphil milde huidreiniger is zo mild voor je huid dat je het na gebruik niet eens hoeft af te spoelen. Het verwijdert vuil en make-up en hydrateert je huid tijdens het reinigen. We raden aan om 2x op een dag je huid te reinigen met de Cetaphil milde huidreiniger, 1x in de ochtend en 1x voor het slapen gaan. Door de huid te reinigen zorg je er ook voor dat een hydraterende crème beter wordt opgenomen in je huid.

Stap 2: Hydrateren

Door de verzwakte huidbarriere verliest je huid veel vocht. Het is dan ook belangrijk om je huid goed te blijven hydrateren. Hydrateren wil gewoon zeggen: de vochthuishouding van je huid op peil houden, zodat je huid niet uitdroogt en dus eerder beschadigd en uit balans raakt. Belangrijk, want gebrek aan vocht leidt tot verstoring van de vetlaag. De Cetaphil hydraterende crème biedt intense hydratatie gedurende 24 uur. We raden aan om na het reinigen van je huid de hydraterende crème aan te brengen op je gezicht en/of lichaam. De crème zal de huid niet alleen hydrateren, maar ook kalmeren en verzachten. Extra fijn aan deze crème: hij trekt snel in en plakt niet!

Hydraterende Creme

Waar te koop

Bekijk ook de andere tekenen van een gevoelige huid