null

 5 tekenen van huidgevoeligheid 

Een gevoelige huid, het is maar een gecompliceerd iets en je bent niet de enige die er last van heeft! Want maar liefst 70% geeft toe een huid te hebben die gevoelig is voor droogte, irritatie, ontstekingen of negatieve reacties. Er zijn heel veel factoren die gevoeligheid van de huid kunnen uitlokken of verergeren. Maar hoe kunnen we een gevoelige huid identificeren? Wij hebben dermatologen, wetenschappers en experts geraadpleegd om 5 tekenen van huidgevoeligheid te identificeren, zodat het een stuk eenvoudiger wordt om voor je huid te zorgen. 

De 5 tekenen van een gevoelige huid: 

Je huidbarriere is bedoelt om te fungeren als beschermingsmeganisme voor je huid. Het beschermt je huid tegen externe factoren, irriterende stoffen en bacteriën en het zorgt ervoor dat je huid niet te veel vocht verliest.

5-signs-skin-sensitivity

Roodheid, jeuk, branderigheid, een prikkend gevoel , een gevoelige huid kan vatbaar zijn voor allerlei van dit soort vervelende impressies. Irritatie is een van de meest voorkomende en storende symptomen van een gevoelige huid. Soms zie je het, andere keren voel je het. Hoe dan ook, je wilt het vermijden en kalmeren door het juiste product voor je gevoelige huid te kiezen.

Bij een droge huid is de barrièrefunctie van de huid verminderd. De huid kan ruw aanvoelen en kloofjes of barstjes vertonen. Ook kan de huid jeuken en schilferen. Hierdoor is het belangrijk om een droge huid met de juiste producten te verzorgen. 

Het gevoel dat je huid strak, uitgerekt en gespannen is, is een gevoel dat mensen met een gevoelige huid maar al te goed kennen. Een trekkerig gevoel is een teken dat je huid te weinig vocht en hydratatie heeft en kan erg oncomfortabel aanvoelen als het niet wordt behandeld.

Een schilferige, doffe, vlekkerige en onregelmatige huidtextuur is een zichtbaar teken van een gevoelige huid. Zulke onregelmatigheden tasten de algemene huidkwaliteit aan en kunnen leiden tot een oncomfortabel en onaangenaam gevoel. Een ruwe huid gaat meestal samen met een droge huid.

Cetaphil beschermt tegen de 5 tekenen van huidgevoeligheid

De milde huidreiniger en hydraterende crème van Cetaphil ondersteunen de natuurlijke huidbarrière. We weten als geen ander dat het verzorgen van deze huidbarriere essentieel om je huid gezond te houden. Door de hydraterende en verzachtende werking kan Cetaphil je helpen om je gevoelige huid onder controle te krijgen.

We werken met een principe dat een huidverzorging met twee stappen voor velen al een oplossing kan bieden, namelijk: reinigen en hydrateren. Bij deze 2 stappen staat de ondersteuning van de natuurlijke huidbarriere centraal.

Al bijna 75 jaar werkt Cetaphil samen met dermatologen en professionals in de gezondheidszorg om onze producten te ontwikkelen en te testen. Door middel van strenge klinische tests ondersteunt Cetaphil's milde huidreiniger en hydraterende crème de natuurlijke huidbarrière en de hydratatie van de huid, met bewezen effectiviteit tegen De 5 tekenen van huidgevoeligheid.

Probeer Cetaphil's reeks van beproefde, geteste en door dermatologen aanbevolen formules en geef je gevoelige huid de extra verzorging die het verdient!