Kenmerken van rosacea

Kenmerkend aan deze huidaandoening is het optreden van rode vlekken in het gezicht, ook wel bekend als flare-ups. Deze roodheid houdt over het algemeen langer aan dat wanneer je gewoon moet blozen. Rosacea kun je herkennen aan deze vier meest voorkomende kenmerken:

  • Roodheid
  • Kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose)
  • Bultjes (papels)
  • Acneachtige puistjes zonder comedonen (mee-eters).

De typisch aangetaste zone is het centrale gedeelte van het gezicht: de neus, de wangen, het voorhoofd en de kin. Naast de extreme roodheid in het gezicht kan de rosacea ook verdikking van de huid veroorzaken.

 

 

Wat zijn jouw triggers?

Dermatoloog

In deze video verteld Dr. De Zwart-storm over de mogelijke triggers bij rosacea. Omdat deze triggers per persoon verschillend zijn is het handig om te achterhalen wat jouw persoonlijke triggers zijn. Om dit wat makkelijker te maken hebben we een checklist opgesteld waar je jouw rosacea triggers bij kunt houden. Op deze manier leer je jouw huidaandoening beter kennen.  

Waarom is Cetaphil de oplossing?

Reiniger

Stap 1: Reinigen

Een rosacea gevoelige huid heeft een milde reiniging nodig. Laat een ruwe handdoek of scrub dus vooral aan de kant liggen! Gebruik niet te veel kracht en druk op de huid bij het reinigen, dit kan de huid namelijk ook irriteren. Ons advies is om de Cetaphil milde huidreiniger te gebruiken, met dit product wordt de huid gereinigd zonder te irriteren of uit te drogen.

Stap 2: Hydrateren

Hydrateren is ook bij een rosacea gevoelige huid erg belangrijk. Smeer je huid na het reinigen in met Cetaphil hydraterende crème om het herstel van de huidbarrière te ondersteunen. Kies altijd een crème zonder irriterende stoffen zoals parfum en zorg dat je net als bij het reinigen niet te veel druk uitoefent op de huid tijdens het aanbrengen van het product.

Hydraterende Creme

Waar te koop