FAQ

Hieronder vindt je een overzicht van vragen die wij met regelmaat krijgen. Staat uw vraag er niet tussen, of wilt je liever een uitgebreider advies krijgen van één van onze experts? Neem dan gerust contact met ons op! Wij staan je graag te woord. 

Back

CETAPHIL

Wat is Cetaphil? 

Cetaphil is een lijn huidverzorgingsproducten die speciaal is ontwikkeld voor de dagelijkse verzorging van de kwetsbare en gevoelige huid. Cetaphil gelooft dat jouw huidgezondheid leidt tot een mooie, stralende huid en daarom ontwikkelen we al onze producten met de gezondheid van jouw huid op de eerste plaats in gedachten. 

Wat maakt Cetaphil anders?

Het Cetaphil-team is toegewijd aan de gezondheid van de huid, geen oppervlakkige oplossingen. Ons werk is gebaseerd op wetenschap en onderzoek en om ervoor te zorgen dat onze producten echt voor jouw huid zorgen, werken we nauw samen met dermatologen bij de ontwikkeling van onze producten. Cetaphil is geschikt voor zelfs de meest gevoelige huid. Daarom bevelen dermatologen ons al meer dan 70 jaar aan. 

Voor wie is Cetaphil geschikt?

Cetaphil producten zijn ontwikkeld voor een zachte en effectieve verzorging van zelfs de meest gevoelige huid. Dit betekent dat Cetaphil jouw huid respecteert, of je nu over het algemeen een normale huid hebt, of een huidaandoening hebt zoals acne, rosacea of eczeem, en dat het zorgt voor de reiniging, hydratatie en bescherming die jouw huid nodig heeft. Ons assortiment bestaat dan ook uit milde huidreinigers en hydraterende crèmes en lotions. We houden het graag simpel, geen extra’s, zo behoudt jouw huid de juiste balans.  

Waarom zijn Cetaphil producten geschikt voor de gevoelige huid?

Cetaphil gebruikt formules die de natuurlijke beschermende barrière van de huid versterken. We ontwerpen onze producten ook voor een pH-waarde die de zuur-alkalische balans van de huid respecteert. We zorgen ervoor dat alleen ingrediënten van hoge kwaliteit worden gebruikt, en bovendien zijn veel van onze formuleringen parfumvrij en hypoallergeen, waardoor Cetaphil ideaal is voor dagelijks gebruik, zelfs de meest gevoelige huid. 

Test Cetaphil op dieren?

Nee, Cetaphil test geen van zijn producten op dieren.  

VRAGEN OVER INGREDIËNTEN

Ik mag alleen olie-vrije producten gebruiken. Hoe kan het dat Cetaphil producten olie bevatten?

Cetaphil Hydraterende Crème bevat amandelolie. Een product dat een olie bevat is niet altijd comedogeen. Comedogeniteit is iets dat moet worden bepaald door een producttest. Onze Cetaphil producten zijn niet-comedogeen. 

Waarom zit er alcohol in de Cetaphil producten? Alcohol droogt de huid toch uit?

Alcohol kan de huid irriteren, maar dit geldt alleen voor ‘uitdrogende alcohol’ (meest gangbare zijn ethyl alcohol en isopropyl alcohol). Cetaphil producten bevatten deze irriterende of uitdrogende alcoholen niet. De alcohol in Cetaphil bestaat uit grotere moleculen dan de typische uitdrogende alcohol. Ingrediënten als cetyl alcohol en stearyl alcohol houden het water vast en hebben een hydraterend effect. Juist dit maakt dat Cetaphil zo’n milde reiniger is. 

Ik ben allergisch voor Cocamidopropyl betaïne, kan ik Cetaphil gebruiken?

Dat kan zeker. Cetaphil producten bevatten geen cocamidopropyl betaïne. 

OVERIGE VRAGEN

Wat betekent niet-comedogeen?

Verstopt de poriën niet. 

Wat is het voordeel van een zeepvrij product?

Zeep kan een gevoelige huid irriteren omdat zepen een alkaline basis hebben of een hoge pH. Ze kunnen een laagje op de huid achterlaten en daardoor irritatie opwekken. Zeepvrije producten zijn pH neutraal en laten geen laagje op de huid achter. Dus een zeepvrij product is milder

Mag ik Cetaphil ook gebruiken voor mijn baby?

Cetaphil Milde Huidreiniger is mild genoeg voor de gevoelige of geïrriteerde babyhuid. Omdat er geen water nodig is om het te gebruiken, kunt je het makkelijk meenemen in de luiertas of in de auto.   De Cetaphil Restoraderm producten zijn geschikt voor pasgeboren baby’s, kinderen en volwassenen. 

Kunnen de Cetaphil producten gebruikt worden door diabetici?

De Cetaphil producten zijn cosmetische producten, dus de producten werken niet op een fysiologische functie van het lichaam. We beschikken echter niet over klinische studies met diabetici. Ons advies is dan ook om het gebruik van de producten voor te leggen aan jouw arts. 

Kunnen de Cetaphil producten gebruikt worden door zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven?

Cetaphil producten zijn cosmetische producten, dus de producten werken niet op een fysiologische functie van het lichaam. We beschikken echter niet over klinische studies met zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Ons advies is dan ook om het gebruik van de producten voor te leggen aan jouw arts. 

Hoe kom ik achter alle bestanddelen van de Cetaphil producten?

Alle ingrediëntenlijsten kunt je vinden op deze site.