Kenmerken van een droge huid

Een droge huid is 1 van de 5 tekenen van een gevoelige huid. Een droge huid is een huid die ruw, droog, gevoelig en soms wat schilferig aanvoelt. Met name de huid op je handen, ellebogen en knieën voelt snel droog aan, omdat deze veel aan de omgeving wordt blootgesteld. 

Een droge huid komt op elke leeftijd voor.  Bij een droge huid is de barrièrefunctie verminderd. Afhankelijk van de mate van uitdroging, vertoont een droge huid verschillende symptomen:

  • Een schilferige huid
  • Een rode huid
  • Een schrale huid
  • Barstjes in de huid
  • Kloofjes in de huid

 

 

Hoe verzorg je een droge huid?

Dermatoloog

Een droge huid heeft te maken met een gebrek aan talg in je huid. Een vette, hydraterende crème helpt je een droge huid tegen gaan.

Dermatoloog Eugene de Zwart-Storm beantwoordt in deze video vragen over wat je kunt doen tegen een droge huid en hoe je die het beste kunt verzorgen.

Waarom is Cetaphil de oplossing?

Reiniger

Stap 1: Reinigen

Bij een droge huid is het belangrijk om zoveel mogelijk vocht vast te houden. De Cetaphil Milde Huidreiniger werkt als dagelijkse reiniger voor de droge, gevoelige huid. De Milde Huidreiniger is speciaal ontwikkeld om de huid te reinigen zonder deze uit te drogen en het benodigde vocht vast te houden.

Stap 2: Hydrateren

Ook is bij een droge huid belangrijk om na het reinigen een vocht inbrengende crème aan te brengen om de huid te voeden. De Cetaphil Hydraterende Crème helpt het vochtgehalte in de huid te herstellen en versterkt de natuurlijke beschermende barrière van de huid. Dit zorgt voor een soepele en gehydrateerde huid.

Hydraterende Creme

Waar te koop

Bekijk ook de andere tekenen van een gevoelige huid