Kenmerken van acne

Acne is een huidaandoening gekenmerkt door puistjes. De huidaandoening, acne, ontstaat wanneer talg in grote hoeveelheden wordt geproduceerd. De poriën van de huid raken dan verstopt, waardoor de bacteriën die van nature in de huid gaan zitten, zich gaan vermenigvuldigen. Hierdoor, kan een ontsteking van de huid ontstaan. De puistjes bevinden zich meestal waar de talgklieren het meest actief zijn, namelijk het gezicht, de rug, borst, hals en nek. Kenmerken voor een huid met acne zijn:

  • Meer talgproductie
  • Verstopping van de talgklieren door te veel aan talg en dode huidschilfers
  • Ontsteking van mee-eters, met vorming van papels en pustels
  • Verdikking van de huid

 

Waarom is Cetaphil de oplossing?

Reiniger

Stap 1: Reinigen

Het is belangrijk dat je de huid mild reinigt. Agressieve producten drogen namelijk de huid uit waardoor de talgproductie zich vergroot. Dit vergroot de kans op het ontstaan van mee-eters of comedonen. Cetaphil Milde Huidreiniger is een zeepvrije, niet-comedogene (verstopt de poriën niet) reiniger die vuil, overtollige afscheiding van talg, dode huidcellen en andere onzuiverheden reinigt zonder de huid uit te drogen.

 

 

Stap 2: Hydrateren

Een goed gehydrateerde huid laat makkelijker talg los uit de verstopte poriën. Het voorkomen van uitdrogen is van groot belang bij de verzorging van acne. Bij een acne gevoelige huid is het dan ook belangrijk om gebruik te maken van een niet-comedogene  crème die de poriën niet verstopt en de huid hydrateert. De Cetaphil Hydraterende Crème biedt een langdurige hydratatie die de huid onmiddellijk kalmeert en hydrateert zonder de poriën te verstoppen.

Hydraterende Creme

Waar te koop